Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital

Què és l’AVAH

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital és una Entitat sense ànim de lucre, vinculada a la Corporació de Salut Selva Maresme (Hospitals de Calella i Blanes), formada per professionals i voluntaris que ofereix el seu suport segons les necessitats de les persones que pateixen un problema de salut, desenvolupant diferents programes de voluntariat i projectes assistencials.

 El conjunt de persones voluntàries de l’AVAH ofereixen part del seu temps lliure en pro de l’Entitat, a més del voluntariat que desenvolupen la seva tasca en els hospitals, centres socio -sanitaris i Club Social de Salut Mental, els “Amics de l’Hospital” fan les tasques de gestió de l’Entitat, organitzant tot tipus d’activitats per l’AVAH.

La història

Des de l’existència del que avui és l’Hospital Sant Jaume de Calella a l’any 1547 fins ara, hi ha estat present la persona que de forma lliure dóna part del seu temps i saber en bé de l’hospital, humanitzant la seva tasca i treballant pel seu bon desenvolupament.

Ja en els anys 60 venien a l’hospital persones voluntàries que centraven la seva acció a la geriatria, fent tasques de suport a l’assistència (donar menjar, fer companyia, passejar, llegir, etc). També hi havien els familiars que sovint continuaven venint un cop superada la situació familiar.

El 1985 el nom «equip de voluntariat» esdevé oficial per tota l’acció duta a terme, en aquell moment, a l’àrea de malalties cròniques, tot i que més endavant s’ampliaria la resta d’àrees de l’hospital. Tota aquesta activitat portarà a la constitució l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital el 15 de juliol de 1996.

Registres legals

  • AVAH  NIF:  G61314290
  • Número de registre d’entitat de voluntariat de Catalunya, Departament de Benestar i Família: 001287.
  • Departament de Drets Socials: S05003
  • Número de registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya: 19.389
  • Membre de la Federació Catalana de Voluntariat Social
  • Membre de la Federació de Salut Mental de Catalunya
  • Declarats d’Utilitat Pública el 28 de juliol de 2004 pel Ministerio del Interior.
  • Registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Calella: 001/ACC
  • Acord Dep. de Drets Socials Concert Social Club Social de Salut Mental l’Encenall: 12 de juliol 2023

El nostres fullets en PDF

Genèric AVAH

Per llegir el tríptic complet, passi el punter sobre la imatge i premi les fletxetes de dalt i baix de l’esquerra per passar pàgina.

Tríptic genèric AVAH
Descarregar


Voluntaris

Tríptic Voluntariat
Descarregar


SSID

Tríptic SSID
Descarregar


Club social l’Encenall

Tríptic club social l'Encenall
Descarregar


Alzheimer

Tríptic Alzheimer
Descarregar


Pallassos de l’AVAH

Tríptic Pallassos
Descarregar

Feu una donació a l’AVAH

Notes o observacions