Programa Hospitalari i Sociosanitari

Persones ingressades a l’hospital (Programa Hospitalari i Sociosanitari)

La necessitat

Les llargues estades hospitalàries, les fases de diagnòstic, les cures pal·liatives… són moments de molt impacte emocional que en moltes ocasions suposen un trencament de la vida del pacient hospitalitzat i de la seva situació familiar .

Per això és molt important tenir cura dels aspectes que vetllin per la qualitat de vida de la persona i que garanteixin el respecte a la seva dignitat.

Necessitats com el suport emocional, la companyia, l’entreteniment, la conversa, el joc o el plor difícilment poden ser cobertes pels professionals. L’acompanyament de la persona voluntària pot obrir una porta d’esperança en la solitud, en el dolor, en l’espera, en el camí cap a una sortida més esperançadora i lleugera.

Formació

Consulteu el programa de formació per al voluntariat hospitalari clicant aquí.

El servei

Cal que el voluntari es formi , que aprengui quina és la manera més encertada de compartir amb el malalt la seva vida, que durant un temps està marcada per la desestructuració de l’entorn i la fragilitat del cos.

Volem aconseguir que l’acció voluntària serveixi a la persona per que es pugui sentir cuidada, estimada i valorada. Volem contribuir a millorar l’assistència integral i la qualitat de vida de la persona, i fer de vincle amb la societat per evitar que quedi aïllada.

Feu una donació a l’AVAH

Notes o observacions