Voluntaris pallassos d’hospital

Riure té un efecte directe en el benestar de les persones, la qual cosa facilita un estat d’ànim favorable davant la situació de la malaltia.

QUI SON?

Els pallassos d’hospital “elsSOMriure” son professionals voluntaris formats en moltes disciplines escèniques com teatre, circ, música, màgia, clown, improvisació, humor gestual…
També estan formats en coneixements de l’àmbit sanitari, així com en la gestió de les emocions.
Els nostres personatges artístics tenen un perfil proper i actual que els permet connectar amb totes les edats i tipus de persones.

QUÈ FAN?

Contribueixen a humanitzar l’entorn hospitalari, alleugerint l’estrès i afavorint l’estada a l’hospital dels nens, adolescents o adults, bé sigui per a una visita puntual o per a un ingrés de dies.
El riure i els seus efectes es contagien, és per això que fan un treball global també amb els familiars i acompanyants, així com amb tot l’equip sanitari del centre.
En el cas de pacients ingressats, treballen prèviament amb l’equip sanitari per tal d’ajustar les seves intervencions de la manera més efectiva possible.
Treballen sempre en parella i les seves propostes inclouen el joc, la música, la màgia i explicar contes i històries per tal de generar riure i bon humor.

Visiten diverses àrees de l’hospital com pediatria, UCSI, sales d’espera, consultes externes, hospital de dia, hospital oncològic i fan acompanyament infantil a quiròfan.

Tots els dimecres de 15:00 a 17:00h i alguns divendres al mati.

El seu lema es: “riure es salut, riu i viu”

Agraïment dels Pallassos d’Hospital

Formació

El cap de setmana del 18, 19 i 20 d’octubre, els components de “elsSOMriure”, pallassos voluntaris de l’Hospital de Calella, dintre de la seva formació continua, van rebre un curs de 12 hores, per part de Terapiclowns de Burgos, per millorar i ampliar els seus coneixements i les seves intervencions a l’hospital.