Persones afectades d'ictus (Espai Amic)

Persones afectades d’ictus (Espai Amic)

<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/9VEdnL1b3h4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

La necessitat

El dany cerebral adquirit, i en concret l’ictus, és la causa més freqüent de discapacitat a la població adulta. Les seqüeles poden afectar a moltes àrees funcionals: la força, la sensibilitat, l’equilibri, el llenguatge, la vista, la memòria, l’atenció, la capacitat d’empassar, etc. I és per aquest motiu que les persones afectades poden tenir dificultats a diversos nivells: mobilitat, comunicació amb altres persones, relacions socials, etc.

Els familiars i els propis afectats d’ictus veuen que, una vegada finalitzat el període de rehabilitació, no poden dur a terme moltes de les activitats que realitzaven abans de l’ Accident Vascular Cerebral i que no disposen d’un servei destinat al manteniment i millora de les necessitats actuals dins el seu territori.

Es per aquest motiu que aquests es posen en contacte amb l’Associació de Voluntaris i amics de l’Hospital, qui al febrer de 2013, engega l’Espai Amic.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/M6uZ-5oIsHE" width="853" height="480" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

El servei

L’Espai Amic és un espai per a aquelles persones que han patit un ictus per tal de que puguin seguir fent activitats de manteniment, un cop finalitzada o en procés de finalitzar la seva rehabilitació.

Oferim una resposta integral a les necessitats de la persona afavorint el seu benestar i la màxima autonomia en el seu dia a dia. Això es fa a través d’un treball en grup i individual, treballant les capacitats funcionals, les habilitats cognitives, socials i emocionals. Es manté sempre el contacte amb els serveis sociosanitaris per tal de potenciar la derivació d’usuaris i el circuit d’atenció.

Totes les activitats pretenen completar i mantenir el treball realitzat pels professionals dels serveis de rehabilitació.

Actualment l’horari del servei és dijous de 9 a 13 h i compta amb un equip format per un psicòleg, una terapeuta ocupacional i persones voluntàries d’AVAH.

Activitats

  • Taller de manualitats
  • Taller d’exercici físic
  • Taller cognitiu
  • Sortides
  • Grup de suport psicoemocional
<iframe src="https://www.youtube.com/embed/Xmw2fd3gnGo" width="853" height="480" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] -->Calella va participar a La Marató 2016 amb una FlashMob popular a la Plaça de l'Ajuntament amb la implicació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i amb pastís gegant cedit per la Pastisseria Roig.

Feu una donació a l’AVAH

Notes o observacions